30. srpna 2010

Biolampa Biostimul a naše reprezentace

Věděli jste, že biolampa Biostimul je oblíbena i mezi sportovci a reprezentanty ČR k urychlení regenerace svalů a šlach a zrychlení hojení sportovních úrazů? Je tomu tak, biolampa Biostimul používá například náš desetibojař Tomář Dvořák, trojnásobný mistr světa a držitel bronzové medaile z Olympijských her v roce 1996 nebo třeba Lenka Šmídová, jachtařka, která si Biostimulem úspěšně léčila zánět v kloubním pouzdře před ziskem stříbrné olympijské medaile na LOH 2004 v Aténách!

Dalšími slavnými sportovci, kteří používají biolampu Biostimul jsou Barbora Špotáková, oštěpařka, olympijská vítězka LOH 2008 v Pekingu nebo náš nejznámější vícebojař Roman Šebrle, olympijský vítěz LOH v roce 2004 v Aténách a držitel stříbné medaile z LOH v roce 2000 v Sydney. Všichni tito reprezentanti spolupracují přímo s výrobcem Biostimulů, společností Biotherapy s.r.o.

Biolampa Biostimul je oblíbená u vrcholových sportovců, oblíbíte si ji i Vy! Sportu zdar a Biostimulu také.

24. srpna 2010

Biolampa má i příslušenství

Biolampa Biostimul se zkládá nejen z přístroje samotného, napájecího kabelu a síťového adaptéru, ale lze k ní přikoupit i další užitečné doplňky, jako jsou stojánky, nabíječky do auta a podobně.
Biolampa má v balení mobilní držák (v ceně, zdarma), který je šikovným pomocníkem na hůře dostupných místech jako jsou třeba záda - držákem se zapínáním na suchý zip lze biolampu jednoduše přichytit na místo kam je potřeba. Biolampa se tedy nemusí držet v ruce po celou dobu aplikace (10 - 20 minut).
Dále lze k Biostimulu pořídit aplikační stojánek, který se přichytí na rovnou plochu, např. deska stolu, a opět lze aplikovat bez nutnosti biolampu držet po celou dobu v rukou.
K biolampě Biostimul BS 103 je možné dokoupit bateriový zdroj na tužkové baterie, který umožní mobilitu přístroje -biolampa Biostimul BS 103 musí pro to aby pracoval být zapojen do elektrické sítě. S bateriovým zdrojem tuto nutnost obejdete a můžete se volně pobybovat.
Posledním šikovným doplňkem biolampy je autonapáječ, který se zapojuje v autě do konektoru zapalovače a tím ho buď dobíjet, nebo přímo aplikovat.

Na všechno zmíněné příslušenství biolampy se vztahuje záruka 2 roky a dá se kdykoliv k biolampě doobjenat.

20. srpna 2010

Biolampa v lázeňství

Fototerapie je léčebné využití světla a nachází uplatnění v mnoha oblastech péče o zdraví. Oblasti, kde je možné plně využít jejich léčebných účinků je například lázeňství. Fototerapie je velmi efektivní a přesto neinvazivní, nezatěžující a časově nenáročná léčba, a to jak pro pacienta (klienta lázní) tak pro obsluhující personál, kterou biolampa používá.  Současné metody fototerapie přinášejí možnost efektivně léčit celou řadu akutních i chronických obtíží,a to v případech, kde jsou klasické léčebné postupy bez zjevného účinku.

Velkou předností fototerapeutických metod, kterou poskytuje biolampa Biostimul, je možnost kombinace s dalšími léčebnými postupy a procedurami.

Velkou efektivitu vykazuje biolampa Biostimul  v těchto oblastech:
- léčba chorob a poškození pohybového aparátu
- léčba kožních onemocnění
- hojení ran a jizev
- regenerace pleti a oddalování projevů stárnutí pleti
- léčba gynekologických obtíží

10. srpna 2010

Bolesti lokte a pomocník biolampa

Bolest lokte se vyskytuje poměrně často a trápí dost lidí. Bolest lokte je způsobena onemocněním šlach a svalových úponů loketního kloubu, které je doprovázeno bolestivými stavy a celkově se oslabí celá horní končetina.
Při jednotvárné, opakující se činnosti nebo přílišné námaze a zátěži lokte dojde k vytvoření tzv. tenisového nebo golfového lokte. U dlouhodbé zátěže se může vyvinout i chronická forma bolesti lokte, kdy nastávají degenerativní změny. Léčba bolesti lokte je tedy velmi důležitá.

Při bolestech lokte se osvědčuje právě biolampa, která má biostimulační, analgetický a protizánětlivý účinek. Léčivé světlo, které biolampa Biostimul má proniká až 5 cm hluboko do tkání a pomáhá hojivému procesu u šlach a svalů, díky analgetickému účinku tlumí bolest, loket tolik nebolí. Celkově biolampa urychluje hojení a při delším používání bolest lokte ustupuje úplně. Je samozřejmě důležité loket šetřit, protože protní příčinou bolesti je právě jeho přetížení a přílišná námaha.

5. srpna 2010

Dotazy k Biostimulu

Jak mi může Biolampa Biostimul pomoci?
Systémy Biostimul lze využít při bolestivých a znětlivých stavech, pro podporu hojení a regenerace a posílení imunitního systému. Pomocí aplikace Biostimulu potlačíte bolest (např. bolest páteře, kloubů, bolest při poranění, bolest hlavy, zubů, menstruační bolesti, apod.), zánětlivé stavy (kožní nemoci, záněty kloubů, šlach apod.), urychlíte hojení ran, posílíte imunitní systém, podpoříte hezký a zdravý vzhled pokožky. To vše pro organismus přirozenými mechanismy.

Jak biolampa Biostimul působí?
Energie světla Biostimulu proniká do tkáně, kde vyvolává specifické změny. Zlepšuje prokrvení tkání a jejich výživu. Urychlují se metabolické pochody bez hromadění odpadních látek. Podněcuje se tvorba pro organismus důležitých látek, jako např. opioidů, které hrají důležitou roli v potlačování bolesti a likvidaci chorobných procesů. Naopak, tlumí se tvorba látek procházejících chorobné stavy. Zvyšuje se aktivita tzv. makrofágů nezbytných pro úspěšné hojení ran, a dochází k podnícení činnosti fibroblastů a tvorby kolagenu, které jsou základem pro hojivé pochody kožních štěpů a jizev, regeneraci pokožky. Významně se tak urychlují regenerační a hojivé procesy.

Čím se liší Biostimul od ostatních?
Biostimul využívá tzv. metody Fotonyx – specificky upraveného, vysoce účinného světla. Světlo je quasimonochromatické, tj. obsahuje jen jednu barvu , jejíž účinky se neruší s účinky barvy jiné (na rozdíl od přístrojů, kde je přítomno tzv. polychromatické světlo). Různé barvy totiž působí na náš organismus různě – stimulují jej nebo inhibují. Pokud je použito více barev najednou, jejich účinky se mohou rušit.
Světlo Biostimulu je „studené“, tkáň tedy neprohřívá a lze jej použít i k léčbě zánětlivých stavů.

Další odpověďi na otázky najdete na stránkách Biolampa-Biostimul.eu

Pro odbroníky - fototerapie

Léčba elektromagnetickým zářením v rozsahu viditelné části spektra, případně jeho ultrafialové a infračervené oblasti, využívající účinku energie fotonů nachází široké uplatnění v mnoha oborech moderní medicíny. V oblasti léčby chronických i akutních ran dosahuje podle celé řady studií i klinických zkušeností mimořádných výsledků (Vanscheidt, 2002).
Mezi hlavní výhody metod fototerapie patří neivazivnost, snadná aplikace, možnost aplikace i v domácích podmínkách a také nízká cena celkové léčby (oproti běžné léčbě).

Léčba světlem - tzv. fototerapie využívá jednak nepolarizované záření (UV, nepolarizované světlo, IR) nebo záření polarizované (laser, biolampa). Použití polarizovaného světla oproti světlu nepolarizovanému podle celé řady odborných studií i na základě klinické praxe vykazuje možnosti úspěšného a efektivního použití téměř ve všech oblastech medicíny (Fenyö et al, 2002). Odborná i laická veřejnost je v současné době poměrně dobře seznámena s možnostmi a účinky terapie laserem, méně pak s možnostmi tzv. biolamp. To i přes fakt, že v odborné literatuře dnes nalézáme velké množství studií, které se touto problematikou zabývají (Gvozdjáková et al, 2005)

Účinky biolamp se v zásadě s laseroterapií kryjí, i když v mnoha ohledech nedosahují úrovně efektivity léčebného použití laseru. Jeho aplikace je ovšem spojena s přísnými aplikačními a bezpečnostními pravidly, která umožňují použití pouze ve zdravotnických zařízeních a to výhradně odborně proškoleným personálem. Tyto problémy a omezení řeší nová generace zařízení, která má účinnost laseru, jejíž používání je bezpečné a aplikace velmi snadná. Metoda kombinující tyto přednosti a vykazující vysokou efektivitu je v současné době uváděná jako metoda „Fotonyx“. Nové systémy fototerapie tak spolu s efektivitou odpovídající téměř plně laserovým zařízením přinášejí další výhody:

HLAVNÍ VÝHODY
- nižší pořizovací cena,
- úplná absence rizika poškození pacienta při neodborné manipulaci,
- možnost využívat zařízení v domácích podmínkách,
- bez nutnosti dodržovat přísná bezpečnostní a hygienická pravidla, která znesnadňují praktickou obsluhu laseru a ve své podstatě tak znemožňují jejich využití v domácích podmínkách.

Léčebné využití této nové generace systémů fototerapie tak kombinuje vysokou terapeutickou efektivitu polarizovaného světla, úplnou bezpečnost (z hlediska techniky použití i absence vedlejších účinků) a snadnost aplikace (jak v klinických tak domácích podmínkách).

Kromě celé řady studií zaměřených na využití polarizovaného světla u širokého spektra indikací a jeho účinnost, existují i experimentální studie, které zkoumají specifické i nespecifické fyziologické mechanismy účinku na buněčné i organické úrovni.


Fyziologické mechanismy účinku fototerapie:

- aktivace produkce ATP,
- podpora multiplikace kolagenových vláken,
- stimulace produkce specifických enzymů podílejících se na buněčné regeneraci,
- stimulace lymfatického systému,
- stimulace rozvoje nových krevních cest,
- stimulace zvýšené DNA a proteinové syntézy na buněčné úrovni.
(Barter, 1997)

Specifické účinky fototerapie:

- analgetický,
- lokální změny v potenciálech buněčných membrán neuronů v PNS vedoucí ke snížení podnětového prahu,
- produkce beta-endorfinů (příp. nespecifických opioidů),
- protizánětlivý,
- snížená tvorba prostaglandinů v tkáních,
- biostimulační,
- stimulace mitochondriálních systémů,
- akcelerace metabolických procesů,
- stimulace produkce T-lymfocytů.


Výbobce Biostimulů společnost Biotherapy

Na stránkách výrobce přístrojů Biostimul je mnoho užitečných informací, zda všechny lze uvést rubriku s radami lékaře k jednotlým potížím a indikacím. Odkaz vede přímo na tuto rubriku lékař radí.

4. srpna 2010

Lupénka a léčba pomocí světlené terapie biolampy

Lupénka je chronická zánětlivá kožní choroba, v jejímž průběhu se střídají období klidu a vzplanutí. Lupénka je onemocnění tzv. autoimunitní (imunitní systém napadá buňky vlastního těla). Propuknutí choroby vyvolávají tzv. spouštěcí faktory. Mezi nejčastější patří stres, psychosociální vlivy, infekce (hlavně dýchací chcest), poranění a některé léky.

K dlouhodobé cytostatické léčbě je určen přípravek metothrexát, jehož účinek spočívá v likvidaci buněk. Je to lék značně toxický a při dlouhodobém podávání může poškodit játra, ledviny a kostní dřeň, nebo žaludek a střeva. Je vyhrazen jen pro pacienty s těžkou formou lupénky. Další léčebnou látkou jsou deriváty vitaminu A, tzv. retinoidy. Jsou určeny pro léčbu nastupujících a obzvláště těžkých forem lupénky. Stejně jako u jiných silných léků se ale brzy objeví podrážděná oční víčka, ucpaný nos nebo popraskané rty. Cyklosporin A se podává tehdy, pokud příčinou nemoci je chyba imunitního systému. Jako alternativu lze použít lokální aplikaci kortikosteroidů. Jestliže se ale nanášejí na rozsáhlejší plochy těla, mohou vyvolat zhoršení onemocnění.

U tohoto onemocnění je důležité udržovat kůži hydratovanou. Základem úspěšné léčby je dodržování zdravého životního stylu. Jedním z hlavních kroků léčby je tedy úprava stravovacích návyků, znamená to vyhnout se živočišným tukům, soli, cukru, ale také ostrým a kořeněným jídlům a tučným mléčným výrobkům, omezit alkohol a cigarety. Zvýšit by se naopak měl přísun vitaminů (zejména D), tedy čerstvého ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků, obilovin a luštěnin a mořských ryb.
Doporučuje se také postižené oblasti vystavovat slunci, avšak ne nadměrně. UV-A záření projevy lupénky potlačuje, ale opakované intenzivní léčení může zvýšit nebezpečí vzniku rakoviny kůže.

Toto riziko nenese světelná terapie polarizovaným světlem biolampy Biostimul. Biolampa je neinvazivní, snadno aplikovatelná a v léčbě lupénky zaujímá v kožním lékařství nezastupitelné místo.

Léčba lupénky a biolampa

Léčba lupénky je dlouhodobá a mákomplexní charakter. Je třeba zaměřit se na celkovou úpravu životosprávy a nebrat toto onemocnění jen jako kosmetický problém. Léčba je nutná. Kromě tělesných projevů může mít lupénka až zničující vliv na kvalitu života nemocného, znevýhodňuje jej společensky i na trhu práce, způsobuje nemocnému deprese, pocity méněcennosti. U pěti až dvaceti procent nemocných později způsobuje záněty
kloubů, otoky a může klouby poškodit. Riziko vzniku kloubní psoriázy se předem nedá odhadnout a její nástup přichází nenápadně, zpočátku bez znatelných příznaků. Lupénka tedy není jen onemocněním projevujícím se na kůži a zhoršujícím tak vzhled pokožky nemocného, ale skrývá se v ní nebezpečná choroba postihující a devastující pohybový aparát.
Včas zahájená, pravidelná a trpělivá léčba lupénky však přináší dobré výsledky. V tomto směru je naprosto jedinečnou metodou neinvazivní terapie polarizovaným
světlem biolampy Biostimul, a to pomocí jednoduchých a pravidelných aplikací Biostimulu na postižená místa.

Léčení lupénky je mnohdy složité a výsledky nejsou příliš patrné. Klasická léčba bývá často moc agresivní. Biolampa Biostimul a terapie jejím polarizovaným světlem tedy představuje jednu z mála možných účinných alternativ pro zmírnění průběhu onemocnění a jeho celkové zlepšení. Pacienti s tímto onemocněním zejména oceňují jednoduchost aplikace, která se provádí přímo na ložiska a jejich okolí – problematická místa především v oblasti kloubních jamek a záhybů pokožky. Výhodou při použití světelné terapie je také možnost využití působení přes akupunkturní oblasti, což napomáhá k optimalizaci imunitního systému a zvyšuje
ozdravný proces organismu. Vhodnými podpůrnými přípravky jsou BioFluid a Balneo Natural se žraločím olejem.

3. srpna 2010

Hemoroidy, hemeroidy a léčba fototerapií

Hemoroidy jsou velmi častým onemocněním a jsou častou příčinou nesnází, rozpaků, studu. Léčba Biostimulem dokáže velmi účinně pomoci. Biolampa Biostimul je nekontaktní, bezpečná a jednoduchá metoda, která zlepšuje prokrvení, velmi účinně podporuje hojení tkáně. Svědění v oblasti konečníku je častým projevem hemeroidů nebo fisur (trhlinek) v této oblasti. Biolampa Biostimul působí analgeticky v místě aplikace dochází k potlačení bolesti a svědění. Biolampa Biostimul napomáhají správnému prokrvení a
látkové výměně, podporují pružnost a pevnost cév a tím působí proti tvorbě hemoroidů.

Možné komplikace
V počátečních stádiích se mohou hemoroidy vyskytovat často bez příznaků. Ale později mohou značně znepříjemnit život. Způsobují obtíže při vyprazdňování a očistě, nepříjemný pocit, dráždí, svědí. Nepříjemnostmi provázející hemeroidy mohou být mírné až silné krvácení, zánět, zvředovatění, vyhřeznutí a zaškrcení, trombóza.
Nejčastější komplikací hemoroidů je právě trombóza ucpání žilního uzlu. Projevuje se jako vystupující bolestivý uzlík. Trombóza je právě případ, kdy hemoroid až velmi
silně bolí. Je-li trombóza vnitřních hemoroidů velká, může dojít k jejich vyhřeznutí a velké bolestivosti. Trombóza hemoroidu může vyústit k prasknutí. Krvácení v některých případech může být velice výrazné a extrémních případech může vést až k chudokrevnosti.
Po častých a neléčených hemoroidech může dojít vyhřeznutí sliznice konečníku a hrozí její odumření. Tento stav ohrožuje život jedince. Proto je nezbytné hemoroidům věnovat pozornost už od samého počátku jejich výskytu, biolampa Biostimul Vám na hemoroidy pomůže

2. srpna 2010

Biolampa pomáhá na celulitidu

Celulitida je proces charakteristický tvorbou hrbolků a dolíčků v kůži, zvrásněním kůže. Je výstižně popisován jako tzv. "pomerančová kůže", neboť vzhledem připomíná kůru pomeranče. Celulitida je nejdříve patrná na zadních stranách stehen, v pozdějších stádiích i na vnitřních stranách stehen, po stranách trupu, v oblasti břicha, na hýždích i na zadní straně paží. Začíná většinou v pubertě a postupně postihuje 80% žen, jak obézních tak štíhlých. V počátečních stádiích je celulitida patrná jen při tzv. štípacím testu, kdy se při stisknutí kůže mezi dvěma prsty objeví dolíčky a hrbolky. V dalších stádiích jsou nerovnosti kůže patrné vždy, může docházet dokonce k vzniku častých modřin, otoků a bolestivosti.
Celulitida vzniká v důsledku změn podkožního tukového vaziva a hromadění tukové tkáně. Vlivem ženských hormonů estrogenů dochází k množení tukových buněk, které se naplňují tukem, zbytní a vytlačují se napovrch. Tak dochází k vzniku hrbolků a dolíčků. V takto postižených partiích se zpomaluje metabolismus, pokožka ochabuje, ztrácí elasticitu. Organismus se navíc snaží shluky tukových buněk obalit kolagenovými vlákny. Tím dochází
ke vzniku ztvrdlých útvarů a zhoršené průchodnosti krevních kapilár, což proces dále zhoršuje.
Nejdůležitější je nepodceňovat prevenci. Pokud se celulitida projeví, je těžké se jí zbavit. Základem je zdravý životní styl. Dostatečně pijte, alespoň 3 litry tekutin denně. Vhodné jsou minerální vody s minimálním obsahem sodíku a bylinné čaje. Dbejte na
dostatek pohybu - rekreační běh, rychlá dlouhodobější chůze, jízda na kole, jízda na koni, plavání, stání a chůze v příbojových mořských vlnách, aerobik, tanec, které
zvyšují prokrvení a posilují svalovou hmotu zejména kolem hýždí, břicha a na dolních končetinách.

Základním předpokladem k úspěšnému potlačení či odstranění celulitidy je rozproudění lymfatického oběhu. Toho lze účinně dosáhnout fyzikálními metodami léčby. Jednou z nejúspěšnějších je terapie polarizovaným světlem. Polarizované světlo, které biolampa má  působí na rozšíření cév a podporuje správné proudění krve i lymfy. Výsledkem je lepší prokrvení problematických oblastí. Lze jej aplikovat i na tzv. akupunkturní body a stimulovat tak cirkulaci krve, podobně jako je tomu při klasické akupunktuře.

Biolampa Biostimul a její polarizované světlo má schopnost efektivně pronikat hluboko do tkání. Biolampa působí na rozšíření cév a tím na zlepšení prokrvení a látkové výměny v místech aplikace. Pravidelné aplikace biolampy stimulují tvorbu kolagenu a dalších látek, které jsou nezbytné pro zachování pružnosti a dobrého stavu
tkání. V oblastech postižených celulitidou, kde dochází ke změnám podkožního vaziva a hromadí se tuk, tak zlepšuje průtok krve a lymfy a brání těmto změnám.

1. srpna 2010

Ostruha patní kosti a léčba biolampou Biostimul

Ostruha paty je bolestivá záležitost, provází velká bolestivost při došlapu.

Bolest v oblasti paty vzniká přetížením úponů vazů a svalů mechanických přetížením, špatným obutím či vadným postavením nohy. Kostní výrustek (osteofyt) se obvykle vytvoří v místech, kde se na kost upínají šlachy svalů

Ostruha paty tedy vzniká jako kompenzační mechanismus organismu na její přetížení, není příčinou bolesti, ale následkem přetížení.

Na ostruhu paty se dá velmi účinně použít biolampa. Biolampa Biostimul podporuje prokrvení v patě a napomáhá uvolnění svalového a šlachového napětí, působí tedy nejen na utlumení bolesti, ale léčí i příčinu bolesti, což jsou právě napnuté a přetížené úpony na noze.

Více o léčbě ostruhy paty biolampou najdete na www.biolampa-biostimul.eu/.

Tenisový loket a biolampa

Profesionální i amatérští hráči tenisu často trpí bolestí namáhané ruky, která je známá jako tenisový loket.

Tenisový loket vzniká přetížením šlach a úponů loketního kloubu. Příčinami většiny zánětů a bolestí šlach a svalů bývá náhlé zvětšení aktivity svalů, nedostatečné zahřátí a protažení svalů před zátěží. Následkem je otok a zánětu svalů, tlak a bolest.

Účinnou možnost, jak se bolesti lokte zbavit, představuje biolampa Biostimul. Biolampa má analgetické a protizánětlivé účinky, takže tlumí bolest a pomáhá hojit zánět lokte a regenerovat šlachy.

Přesný popis jak Biolampa pomáhá na tenisový loket najdete na stránkách věnovnaným biolampám Biostimul na www.biolampa-biostimul.eu/tenisovy-loket.

Voda v koleni a jak může pomoci biolampa

Voda v koleni se může vytvořit po úrazu, pádu nebo námaze (třeba lyžování).
Voda v koleni je na omak cítit jako "pytlík s vodou". Voda se vytvoří nepoměrem mezi tvorbou tekutiny synovií kloubu a jejím vstřebáváním. Tato voda, respektve výpotek v koleni, se obvykle odstraňuje punkcí kolenního kloubu.

Pokud si chcete při léčbě vody v koleni ulevit, vyzkoušejte biolampu Biostimul. Biolampa Biostimul má analgetické, protizánětlivé a biostimulační účinky, červené polarizované světlo Biostimulu je studené, takže neprohřívá a lze jej tedy používat k léčbě i v případě zánětu.

Více informací o tom, jak biolampa pomáhá vstřebání vody v koleni najdete na stránkách voda v koleni (www.biolampa-biostimul.eu)