15. června 2010

Biolampa pomáhá na afty

Afty prý trápí téměř pětinu populace a přitom se zatím přesně neví, z čeho vznikají a co je jejich příčinou. Jsou to kulaté bolestivé puchýřky v dutině ústní, vyskytují se na sliznici, na rtech a někdy i na jazyku.
Příčinu tvorby aftů je snížená funkce imuniktního systému, neblaze také působí stres a nedostatek vitamínů a minerálních látek.
Průběh aftu může být různý od zanedbatelné léze, která se zhojí bez pomoci, až po hluboké vřídky, které se hojí několik týdnů a zůstane po nich jizva. V dutině ústní se často právě v podobě aftů projevuje nedostatek určitých látek. Často je to vitamin B (B12), kyselina listové a železo. Afty mohou také vznikat následkem stresu, reakcí např. na některé kyselé ovoce, alergickou reakcí. Afty mají sklon se vracet a hojí se i celé týdny.

Zkuste léčit afty biolampou
Biolampa Biostimul je v případě aftů velmi účinná. Biolampa potlačuje nepříjemnou bolest a urychluje obnovu a hojení sliznice. Pravidelnými aplikacemi je možné zkrátit dobu hojení. Svítit se dá jak otevřenými ústy, tak přes tvář. Pravidelné aplikace výrazně urychlí hojení a pomohou předcházet opakovanému výskytu obtíží.

Během léčby se dále vyhýbejte kouření, ostrým a kyselým dráždivým jídlům, zařaďte přísun vitaminů skupiny B (nejlépe ve formě B komplexu) !