15. června 2010

Herpes (opary) lze léčit biolampou

Opary jsou bolestivá ložiska, lehce zduřelá, která mají na povrchu drobné puchýřky. Puchýřky jsou naplněné čirou tekutinou a postupně praskají, zasychají a ložisko se pokryje strupem, který se postupně odloučí.

Onemocnění vyvolává tzv. virus herpes, který se vyskytuje v těle 90% lidí.
Herpes simplex typu I. (HSV I.) vyvolává opary na rtech. Jeho přenos je zprostředkován slinami. Herpes simplex typu II. (HSV II.) vyvolává opary na genitáliích a přenáší se pohlavním stykem.

Na opary pomáhá biolampa
Běžně se opary léčí mastmi, obsahující tzv. virostatikum. Jsou-li naneseny včas při prvních známkách svědění a napětí, mohou obtíže značně zmírnit. Pokud se již vytvoří puchýřky, jsou tyto léky méně účinné. Polarizované světlo biolampy je na léčbu oparů velmi účinné - pomáhá oprar hojit, podporuje regeneraci tkáně a zkrátí dobu vyhojení oparu na polovinu. Zároveň dochází i ke snížení citlivosti nervových buněk a následkem toho potlačení nepříjemné bolesti, která opary doprováz,í což je pro postiženého velká úleva.

Biolampu Biostimul lze také aplikovat preventivně a tak zabránit propuknutí oparu. Pravidelné aplikace Biostimulu navíc podporují imunitní systém, který se pak s herpetickými infekcemi lépe vyrovnává.
Vhodná je biolampa Biostimul BS 103 i BS 303.

Moje zkušenost: Na opary trpím už několik let. Hned když cítím nepříjemné pnutí, vím že se mi tvoří opar. Nasvítila jsem 2x místo 10 minut Biostimulem a bolest okamžitě ustoupila. Půchýř , který se pak vytvořil do 2 dnů aplikací zmizel. Biolampa zafungovala bezvadně.