15. června 2010

Co je to biolampa

Pod názvem biolampa se skrývá přístroj, který se používá při fototerapii. Fototerapie, neboli léčba světlem, zahrnuje léčebné metody využívající elektromagnetické záření, které má účinky na lidský organismus. Využívá se jak viditelná část spektra, tj. světlo, které lidské oko vidí, tak i oblast ultrafialového a infračerveného spektra světla.
Lidstvo využívalo léčebné účinky světla již od pradávna, a to ve starověkkém Egyptě a Číně. Řekové a Římané si tuto terapii oblíbili tak, že si ve svých domech běžně stavěli sluneční koupele.
V Evropě začali lékaři využívat léčebné účinky světla ke konci 19. a začátkem 20.století. Dánský lékař N.L. Finsen léčil kožní choroby světelenou stimulací a získal za svou metodu dokonce Nobelovu cenu (r. 1903).

V druhé polovině minulého století se rozšířily lasery a s nimi vznikl pojem "fyzikálně modifikované světlo".
Lasery nejčastěji uvidíte v rukou odborníka, u lékaře nebo v lázních, kde je z bezpečnostních důvodů obsluhuje speciálně školený personál. Proto byly po laserech vyvinuty i biolampy - přístroje pracující na stejném principu jako lasery, ovšem s nižší účinností.
Bioalmpa je tedy bezpečná varianta fototerapie, kterou může používat kdokoliv, bez obav o její účinky.
Biolampa má protizánětlivé, analgetické a biostimulační účinky, pomáhá tedy léčit záněty, tlumí bolest např. kloubů, a podporuje hojení tkáně. Dá se tedy použít, pokud vás trápí artróza, revma, bolesti koubů, zánět šlach nebo svalů jako jsou tenisový nebo golfový loket, ostruha paty nebo třeba voda v koleni. Úspěšně si s ní vyléčíte opar a pomůže při hojení jizev, popáleninách a ekzémech.
Biolampa - pomocník do každé rodiny!